400 ml kokosového mléka
3 plátky želatiny
2 lžíce javorového sirupu
Jahodový přeliv:
400 g mražených jahod
1 lžíce hnědého cukru
1 lžička škrobu
Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.Kokosové mléko nalijeme do kastrůlku, přimícháme javorový sirup a ohřejeme. Mléko nedovedeme k varu, stačí jen, aby bylo horké, pak hned odstavíme. Želatinu vymačkáme a vhodíme do mléka. Mícháme, až se želatina rozpustí. Tekutinu rozdělíme do vhodných pohárků a dáme do chladu ztuhnout.Jahody vsypeme do kastrolu, přidáme lžíci hnědého cukru a zahříváme až k varu. Lžičku škrobu zamícháme se lžící vody a vlijeme k jahodám.
Velmi krátce povaříme a vypneme.Necháme vychladnout a před podáváním navrstvíme na ztuhlou panna cottu v pohárcích.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 26.01.2019 21:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz