Těsto:
250 g jemně nastrouhané dýně
140 g cukru krupice
2 vejce
60 ml oleje
220 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do perníku
Dále:
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
Volitelně dle chuti:
kakao
čokoláda
ořechy
kokos
marmeláda (džem, povidla)
čokoládová poleva
Kulatou formu o průměru 22-24 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Do mísy najemno nastrouháme očištěnou dýni, přidáme vejce s cukrem a vše dobře promícháme.Dále přilijeme olej, přisypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a opět vše dobře promícháme. Pokud chceme perník tmavý, kakaový, nahradíme část mouky kakaem. Do těsta dle chuti můžeme přidat a tím perník i dochutit nasekanými ořechy, čokoládou nebo strouhaným kokosem.Těsto dáme do připravené formy, vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme cca 25-30 minut. Vyzkoušíme špejlí. Tento perník můžeme upéct i v remosce.Po zchladnutí můžeme perník prokrojit a pomazat marmeládou dle chuti, polít čokoládovou polevou nebo nejprve potřít povidly a pak přelít čokoládou, posypat dle chuti kokosem nebo sekanými ořechy. Vše uděláme podle toho, jak nám perník nejvíce chutná.Perník je velmi jednoduchý, rychlý, nadýchaný a díky dýni i hezky vláčný.
Množství mouky dejte podle potřeby, dle vodnatosti dýně.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 30.01.2019 15:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz