Těsto:
60 g másla
60 g hnědého cukru
1 vejce
170 g polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
Náplň:
500 g tvarohu
180 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
60 g cukru moučky
1 vejce
1-2 jablka (nemusí být)
Skořicová poleva:
50 g másla
1 zarovnaná lžíce skořice
50 g hnědého cukru
1 lžíce hladké mouky
Promícháme povolené máslo a cukr, přidáme vejce a skořici. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme k máslovému základu a vypracujeme těsto. Roztlačíme ho rukama do formy o průměru 26 cm.Zapneme troubu - asi na 180 st., horkovzdušnou na 160. Na těsto nastrouháme - pokud chceme - nahrubo oloupané jablko (opravdu jen slabounkou vrstvu) a zalijeme tvarohovou směsí, která vznikla prošleháním všech surovin na náplň. Důkladně ji rozetřeme, trochu formou zahýbáme, aby se pravidelně rozlila.Do kastrůlku dáme rozehřát máslo, přidáme skořici, cukr a nakonec mouku. Pořádně promícháme tak, aby nebyly hrudky.Skořicovou polevu lžící nakapeme na tvarohovou náplň. Vezeme vidličku, její hroty ponoříme asi 1 cm do polevy a krouživými pohyby jí rozmícháme do horní vrstvy tvarohu po celé ploše.Připravený koláč pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut. Necháme důkladně vychladnout - nejlépe do druhého dne. Skladujeme v lednici.
Volně podle stránek Pradobroty
Autor: hosta | |
Datum vložení: 01.02.2019 22:52 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz