TopRecepty.cz

Tvarohovo-skořicový koláč


Tvarohovo-skořicový koláč

Suroviny

Těsto:
60 g másla
60 g hnědého cukru
1 vejce
170 g polohrubé mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
Náplň:
500 g tvarohu
180 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
60 g cukru moučky
1 vejce
1-2 jablka (nemusí být)
Skořicová poleva:
50 g másla
1 zarovnaná lžíce skořice
50 g hnědého cukru
1 lžíce hladké mouky

Postup

Promícháme povolené máslo a cukr, přidáme vejce a skořici. Smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme k máslovému základu a vypracujeme těsto. Roztlačíme ho rukama do formy o průměru 26 cm.Zapneme troubu - asi na 180 st., horkovzdušnou na 160. Na těsto nastrouháme - pokud chceme - nahrubo oloupané jablko (opravdu jen slabounkou vrstvu) a zalijeme tvarohovou směsí, která vznikla prošleháním všech surovin na náplň. Důkladně ji rozetřeme, trochu formou zahýbáme, aby se pravidelně rozlila.Do kastrůlku dáme rozehřát máslo, přidáme skořici, cukr a nakonec mouku. Pořádně promícháme tak, aby nebyly hrudky.Skořicovou polevu lžící nakapeme na tvarohovou náplň. Vezeme vidličku, její hroty ponoříme asi 1 cm do polevy a krouživými pohyby jí rozmícháme do horní vrstvy tvarohu po celé ploše.Připravený koláč pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut. Necháme důkladně vychladnout - nejlépe do druhého dne. Skladujeme v lednici.

Poznámka

Volně podle stránek Pradobroty

autor Autor: hosta
Datum vložení Datum vložení: 01.02.2019 22:52

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz