Těsto:
250 g bílků (8 vajec)
200 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
50 g jemně umletých vlašských ořechů
moučkový cukr
Náplň:
500 ml 40% smetany
moučkový cukr
Bílky vyšleháme v míse od robota za postupného přidávání cukru na pevný sníh.Do bílků zlehka zapracujeme mouku a ořechy. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.Poprášíme moučkovým cukrem (utvoří se díky němu na těstu krusta). Vložíme do předehřáté trouby na 220 °C a pečeme cca 10 minut do světle růžova.Po upečení necháme plát vychladnout a poté z něj opatrně stáhneme papír, který dáme stranou, budeme ho ještě potřebovat.V míse od robota vyšleháme do tuha smetanu. Celý plát těsta pak potřeme ušlehanou smetanou.Začneme pomalu z delší strany roládu stáčet "do ruličky". Papír nám ve stáčení může pomoci a v závěru jím roládu můžeme utáhnout. Roládu zabalíme do papíru a dáme na 2 hodiny do lednice.Po dvou hodinách vybalíme a konce rolády odřízneme. Na závěr roládu pocukrujeme moučkovým cukrem.
Video recept: https://youtu.be/o1R7vVjdYGM
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2019/02/beze-orech...
Autor: dvevtroube | |
Datum vložení: 05.02.2019 11:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz