1/2 hrnku pohanky
1 hrnek vody
oříšek másla
sušené brusinky podle chuti
1/2 lžičky skořice
1-2 lžíce medu
špetka soli
---
bílý smetanový jogurt
vanilkový cukr (nemusí být)
kousek másla
hnědý cukr
skořice
plátky mandlí
citronová šťáva
Dáme vařit vodu s máslem, špetkou soli a skořicí. Do vařící vody vsypeme pohanku, povaříme 2-3 minuty a odstavíme. Přikrytou můžeme dát na 30 minut do peřin. Do mírně teplé pohanky vmícháme med, brusinky a necháme vychladnout, případně dochutíme.Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky nebo kostky. Zakápneme citronovou šťávou. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme jablka, posypeme asi lžičkou cukru, plátky mandlí a skořicí. Opékáme z obou stran krátce, aby zůstala křupavá.Do připravené sklenice dáme dospod ochucenou pohanku, přidáme jogurt (kdo chce, tak oslazený) a nahoru poklademe jablíčky. Jablka pokapeme máslem s mandlemi a můžeme podávat. Jogurt můžeme smíchat napůl se zakysanou smetanou.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 06.02.2019 16:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz