6 vajec
100 g moučkového cukru
80 g polohrubé mouky
1 Margot čokoláda - nastrouhaná
1 lžíce oleje
1 lžíce rumu
Náplň:
400 ml šlehačky 31 %
jahodová smetanová náplň Dr.Oetker
1 jahodový kompot
Na potření rolády:
100 g čokolády na vaření
50 g tuku
Troubu zapneme na 180°C a dáme pečící papír na plech. Do jedné mísy z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem do tuhého krému, přidáme1/4 sněhu, zamícháme a přisypeme mouku, čokoládu, rum, olej a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme zbylý sníh.Roládu dáme péct jen na 12 minut (musí být světlá) a dáme ji zchladit. Než roláda vystydne, nalijeme šlehačku do misky, nasypeme do ní jahodovou náplň a vyšleháme do tuha.Roládu obrátíme, stáhneme papír a dáme znovu na papír, potřeme šlehačkou, poklademe jahodami a pomocí papíru srolujeme. Ve vodní lázni rozpustíme tuk s čokoládou a roládu potřeme. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.
Můžete ji po upečení, aby byla vláčnější, přikrýt mokrou vyždímanou utěrkou a nechat vystydnout.
Autor: Jaromira18 (Jaromíra Pilcová) | |
Datum vložení: 11.02.2019 15:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz