220 g zakysané smetany
5 vajec
100 g cukru Demerara
150 ml oleje
10 lžic mléka
1 vanilkový pudink (prášek)
300 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
500 g vypeckovaných třešní
vanilkový cukr (není nutný)
olej a polohrubá mouka na vymazání a vysypání plechu
Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáme olej, mléko, zakysanou smetanu a nakonec pudinkový prášek a mouku s kypřicím práškem. Vymícháme hladké těsto. Pokud se nám zdá hodně husté, můžeme přidat pár lžic mléka.Plech vymažeme olejem a vysypeme moukou.Těsto vlijeme na plech, uhladíme a posypeme třešněmi. Můžeme posypat vanilkovým cukrem.Pečeme na 180 °C stupňů asi 40 minut, podle naší trouby.Pokud se nám zdá bublanina i po upečení příliš světlá, můžeme na posleních pár minut stupně zvýšit, pěkně se "vybarví".
Originál receptu je z kuchařského sešitu Ovocné bublaniny a koláče z roku 2016. Upravila jsem si ho podle sebe.
Autor: Johanka128 (Jana Michalenková) | |
Datum vložení: 12.02.2019 11:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz