Těsto:
5 vajec
5 lžic vody
200 g moučkového cukru
250 g polohrubé mouky
Náplň:
250 g tvarohu
1 vanilkový cukr
100 g moučkového cukru
2 smetany ke šlehání
ztužovač šlehačky (nemusí být)
1 balíček želatiny
voda
asi 400 g čerstvých borůvek
Nejprve vyšleháme vejce, vodu a cukr do pěny, poté přimícháme mouku a těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Pečeme při 180°C do růžova (asi 20 min).
Mezitím si připravíme krém. Tvaroh promícháme s cukrem. Šlehačky vyšleháme se ztužovačem (nebo bez) do tuha. Podle návodu si připravíme želatinu ve vodě. Poté ji promícháme s oslazeným tvarohem, dále zlehka vmícháme tuhou šlehačku a borůvky. Tvarohovo-smetanovou směs natřeme na piškot a uhladíme.
Dáme asi na 3 hodinky ztuhnout do lednice.
Je možné použít i mražené borůvky, ale musí se nechat rozmrznout, jinak by želatina moc rychle tuhla a cuckovatěla. Rozmražené borůvky zase obarví nápň, což neubere na chuti :-).
Autor: aanicka (Anna Kubincová) | |
Datum vložení: 13.07.2009 13:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz