125 g másla
1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
100 g drcených mandlí
500 g reveně
moučkový cukr (podle chuti)
máslo na vymazání formy
K podávání:
šlehačka (nebo ušlehaný créme fraiche)
Máslo necháme změknout a mezitím očistíme půl kila reveně a pokrájíme na centimetrové kousky.Ze změklého másla, mouky, cukru a mandlí zpracujeme v misce drobenku.Máslem vymažeme koláčovou formu a na dno dáme polovinu drobenky, kterou skutečně jen lehce zmáčkneme. Nepěchujeme! Posypeme revení, kterou jsme prosladili podle chuti a posypeme druhou polovinou drobenky.Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut, nebo dokud drobenka nezezlátne. Pokud se peče příliš rychle, zakryjeme shora alobalem.Vyndáme, necháme trochu zchladnout a servírujeme. Většinou si musíme pomoci lžící, nedrží pohromadě jako koláč. Jíme buď jen tak nebo ozdobíme šlehačkou nebo šlehaným créme fraiche, který doporučuji. Nejchutnější je jíst teplé.
Drobenku můžeme také naplnit do jednoporcových misek (ramekinů, kokkotek nebo muffinů) a pak nahoře přizdobit. Je to moc dobré v horkých letních dnech. Kromě rebarbory mám vyzkoušené s červeným a bílým rybízem a s borůvkami.
Autor: opuncie | |
Datum vložení: 13.07.2009 14:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz