Těsto:
4 vejce
120 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
1/2 bal Kypřicího prášku na pečení
Krém:
5 g Želatiny čiré Dr.Oetker (1 ČL)
2 polévkové lžíce vody
1 bal Šlehačky v prášku Dr.Oetker
150 ml studeného mléka
250 g zakysané smetany
1 bal Vanilkového cukru
1 ananasový kompot
1. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně vmícháme žloutky a nakonec zlehka, pomocí vařečky, vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme péct:
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 170 °C po dobu cca 20-25 min. Po upečení necháme korpus vychladit.
2. Uvolníme okraj formy a vychladlý korpus vyklopíme na talíř. Okraj formy očistíme a znovu upevníme okolo dortu.
3. Krém: Želatinu necháme nabobtnat ve vodě. Nabobtnalou želatinu rozehřejeme ve vodní lázni. Šlehačku v prášku vyšleháme do tuha s vanilinovým cukrem a mlékem podle návodu. Do tuhé šlehačky vmícháme zakysanou smetanu a rozpuštěnou želatinu (ne horkou). Nakonec ke šlehačce přimícháme kousky ananasového kompotu (pár jich dáme stranou na ozdobu).
4. Korpus malinko pokapeme ananasovou šťávou a navrstvíme na něj krém. Dort dáme na cca 3 hodiny do lednice vychladit. Po vychlazení uvolníme a sundáme z dortu okraj formy a ozdobíme kousky ananasu.
Recept je od DrOetkra.
Autor: aja.g (Alena) | |
Datum vložení: 13.07.2009 20:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz