85 g lískových oříšků
85 g březového cukru
85 g másla
3 bílky
3 žloutky
třešňovice (i jiný alkohol)
55 g čokolády 85%
20 g kakaa
1 špetka soli
jahody
sladidlo Erythritol
Dále:
máslo na vymazání formy
březový cukr na vysypání
Nejprve jsem připravila rozevírací dortovou formu o průměru 25 cm, kterou jsem vymazala máslem. Do ní jsem vložila pečící papír a také jsem ho potřela máslem. Do formy jsem nasypala březový cukr a krouživými pohyby jsem formu včetně boků vysypala.Dále jsem nad vodní lázní rozpustila čokoládu a máslo. K čokoládě s máslem jsem po rozpuštění přilila třešňovici. Použila jsem to, co bylo doma a co se k čokoládě hodilo. Misku jsem dala stranou a čokoládu jsem nechala chladnout.Ke žloutkům jsem přisypala cukr a vše jsem vyšlehala jsem do pěny.Z bílků se špetkou soli jsem vyšlehala sníh. Měl by být středně pevný. Tzn, že jeho špičky se po vytažení metel budou mírně ohýbat dolů.Rozpuštěnou čokoládu jsem přelila do větší mísy, k ní jsem přidala žloutky, kakao, opražené a najemno umleté lískové ořechy a vše jsem promíchala. Ve dvou dávkách jsem do čokoládové směsi opatrně vmíchala bílky.Těsto jsem přendala do formy a na uhlazený povrch jsem naskládala přepůlené jahody řeznou stranou dolů.Formu jsem vložila do trouby předehřáté na 180 °C a koláč jsem pekla 45 minut. Na krajích se koláč během pečení zpevní.Po upečení jsem koláč nechala částečně zchladnout ve formě. Poté jsem formu sundala a koláč jsem nechala na mřížce vychladnout úplně. Vychladlý koláč jsem pocukrovala sladidlem.
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2019/03/cokoladovy...
Video recept: https://youtu.be/u-oEBNnT9cQ
Informace o březovém cukru: https://1url.cz/yMl9s
Sladidlo Erythritol: https://1url.cz/9Ml9b
Autor: dvevtroube | |
Datum vložení: 02.03.2019 12:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz