Na korpus:
4 vejce
4 žloutky
špetka soli
150 g třtinového cukru
1 smetana ke šlehání
150 g lučiny doma zhotovené
130 ml oleje
1 prášek do pečiva
160 g polohrubé mouky
30 g bramborového škrobu
Na krém:
1 mascarpone (250 g)
200 g lučiny doma zhotovené
120 g moučkového cukru
½ baličku smeta-fixu
borůvky
Vejce se špetkou soli ušleháme s cukrem do pěny. Pramínkem přidáme olej a nakonec přidáme ušlehanou smetanu s lučinou. Mouku smícháme se sodou a škrobem, přidáme do vaječného základu a promícháme.Těsto nalijeme do bábovkové formy. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů cca 50 minut.
Necháme chladnout na mřížce.
Z mascarpone, lučiny, cukru a smeta-fixu ušleháme krém.Vychladlou bábovku rozřízneme na dvě části. Každou část potřeme krémem, proložíme borůvkami a opět vrátíme do tvaru bábovky. Necháme přes noc v chladu.
https://codnesvariiva.blogspot.com/2019/02/babovko...
Autor: Ivace64 (Ivana Černá) | |
Datum vložení: 03.03.2019 18:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz