4 vejce
240 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250 ml smetany na šlehání
250 g hladké mouky
80 g vlašských ořechů
1 prášek do pečiva
200 g višní nebo třešní bez pecek - z kompotu
trochu hrubé mouky na posypání ovoce
trochu tuku a hrubé mouky na formu
trochu moučkového a vanilkového cukru na povrch
Vejce ušleháme s oběma cukry do bělavé a husté pěny. Při nejnižší rychlosti šlehače zašleháme smetanu a pak už zlehka vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a s jemně nastrouhanými ořechy. Formu vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou střídavě plníme těstem a okapaným ovocem bez pecek, které ještě trochu posypeme hrubou moukou.Formu vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Orientačně 50 minut na cca 155°C. Zkoušíme špejlí.Bábovku krátce po upečení vyklopíme, necháme vychladnout a na povrchu pocukrujeme.
Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem. Původní recept byl s třešněmi, já jsem použila domácí zavařené a vypeckované višně ve vlastní šťávě. Jinak kompot je k sehnání např. v Lídlu. Třešně by ale byly chuťově jemnější. Příště bych dávala více ovoce do horní poloviny těsta, přece jen ovoce ve formě dost kleslo ke dnu. Měla jsem jinou představu. :-)
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 10.03.2019 21:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz