Na piškot:
4 - 5 vajec dle velikosti
200 g krupicový cukr
200 g polohrubé mouky
5 lžic oleje
2 lžíce kakaa
5 lžic vřelé vody
Bílá výplň:
4 vejce
120 g moučkového cukru
3 tvarohy (2 kostky + 1 ve vaničce)
200 g smetany ke šlehání
125 g másla
2 vanilkové cukry
Ušleháme žloutky s cukrem a s horkou vodou do pěny. Přišleháme olej a přimícháme mouku smíchanou s kakaem. Vyšleháme bílky a sníh vmícháme do směsi.
Těsto vylijeme na velký plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a vložíme do vyhřáté trouby na 180°a pečeme asi 20 minut.Na náplň vymícháme máslo s cukrem a žloutky. Po částech přidáváme tvaroh a šlehačku. Do hotové směsi přimícháme do tuha ušlehané bílky.
Mísu přikryjeme a dáme vychladit do lednice.Na dohotovení nachystáme hlubší plech, který vysteleme pečícím papírem.
Upečený a vychladlý čokoládový plát rozkrájíme na proužky a ukládáme do plechu.
Mezi proužky bude místo na šířku proužku, kde budeme stříkat bílou výplň.
Druhou řadu budeme začínat položením tmavého proužku na bílou výplň.
Když si nebudete vědět rady, přidala jsem odkaz, kde je postup nafocen.
Plech jsem měla klasiku z trouby, a na dokončení jsem měla menší hluboký plech z Tesca 22 x 27 cm a vyšlo mi to na 3 řady. Proužky jsem nařezala asi 2,5 cm.
Recept jsem našla na internetu, ale upravila jsem si ho. :https://tymr.cz/tento-dezert-chutna-stejne-dobre-j...
Autor: alena.kyp (Alena Kypěnová) | |
Datum vložení: 12.03.2019 11:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz