Korpus:
2 vejce
1 hrnek mléka
1/2 hrnku rozpuštěného másla
1/2 hrnku cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 sáček vanilkového cukru
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
Kokosový posyp:
½ hrnku cukru
1 hrnek mletého kokosu
Zálivka:
1 hrnek 33% smetany ke šlehání
Troubu zapneme na 170 st. a necháme vyhřát. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem.
Ze surovin pro korpus uděláme tužší lité těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme.Připravíme kokosový posyp smícháním kokosu s cukrem. Ten rovnoměrně nasypeme na povrch těsta rozetřeného na plechu.Dáme do vyhřáté trouby na 170 st. a pečeme 20 – 25 minut, kdy kokos začne chytat lehce barvičku.Po vyjmutí z trouby uděláme špejlí do upečeného plátu po celé ploše několik vpichů cca 5 cm od sebe a hned jej pomalu zalijeme smetanou, která se díky vpichům dobře dostává do upečeného dezertu. Necháme vychladnout a krájíme na řezy.
Pro upřesnění - plech: 20 x 30 cm, objem hrnku: ¼ litru
Pro mlsnější jazýčky při servírování k dezertu nalijeme trošku javorového sirupu.
Autor: taddy1 | |
Datum vložení: 18.03.2019 10:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz