Těsto:
4 vejce
4 lžíce cukru moučka vyšleháme do pěny
vmícháme 4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 lžící strouhané čokolády
Náplň:
13 dkg změklého másla
13 dkg cukru moučka vyšleháme
přidáváme 50 dkg tvarohu ve vaničce a vyšleháme hladký krém
Postup:
Těsto upečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Piškot je tenký. Stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme vychladnout. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií. Odkrojíme si z korpusu pruh na přikrytí, zbytkem plátu vyložíme formu a přečnívající kousky piškotu odřízneme. Prohlubeň vyplníme do poloviny tvarohovým krémem, položíme po celé délce banány (mně vyšel jeden a půl, byly velké). Doplníme krémem až po okraj (vyšlo mi krému přesně). Přiložíme odložený plát piškotu
a mírně přitlačíme. Já jsem ještě přikryla pečícím papírem a zatížila prkénkem.
Necháme v ledničce ztuhnout alespoň půl dne. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou.
Autor: Liduska | |
Datum vložení: 14.07.2009 13:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz