1 balení listového těsta (400 g )
500 g hroznového vína
500 g tučného měkkého tvarohu
250 g bílého jogurtu
4 lžíce moučkového cukru (podle chuti)
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce rumu
1 sáček želatinového ztužovače za studena
3 lžíce vaječného likéru
čokoládová poleva
Těsto rozdělíme na poloviny.
Z každé poloviny vyválíme obdélník a upečeme zvlášť na plechu vyloženém pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 12-15 minut.Tvaroh smícháme s jogurtem, přidáme cukr (kdo má rád více sladké, může přidat cukr podle chuti), vanilkový cukr, rum a dobře promícháme.Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a ihned vmícháme do tvarohu.Jednu upečenou vychladlou placku potřeme polovinou tvarohového krému. Kuličky vína přepůlíme, vyndáme z nich větší semínka a půlky rovnoměrně naklademe na krém.
Vše pokapeme vaječným likérem. Přiložíme druhou placku a potřeme ji zbytkem krému.Čokoládovou polevu rozehřejeme, zbylé poloviny bobulek párátkem namáčíme do polevy a klademe na povrch řezů.Nakonec řezy čokoládou ozdobně pocákáme.
Před krájením necháme dobře ztuhnout v chladu.
Autor: Angel 666 (Jitka K.) | |
Datum vložení: 21.03.2019 21:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz