1 listové těsto
2 jablka (podle velikosti - použil jsem odrůdu Jangold)
170 g cukru krystalu
50 g másla
hrst krájených mandlí (můžete opražit)
Jablka oloupeme, nakrájíme na osminky a vykrojíme jadřinec.Do střední pánve nasypeme 170 g cukru a za stálého míchání necháme cukr teplem rozpustit a zkaramelizovat, poté vmícháme po kouskách 30 g másla, promícháme a krátce provaříme.Pánev sundáme ze sporáku, do máslového karamelu poklademe vedle sebe kousky jablek, první vrstva oblou stranou na dno, poté do mezer další vrstva oblou stranou nahoru. Jablka stlačíme k sobě a poklademe plátky zbylého másla.Listové těsto vyválíme do kruhu velikosti pánve a přeneseme na jablka. Okraje těsta vtlačíme po obvodu pánve.Pečeme v předehřáté troubě na 170°C, cca 35 min. Před vyklopením necháme koláč cca 5 min odpočinout.Poté pánev přiklopíme velkým talířem a rychlým pohybem otočíme koláč nad dřezem těstem dolů.
Autor: digiart | |
Datum vložení: 27.03.2019 20:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz