170 g makové mouky
250 g hladké mouky
250 ml mléka
3 lžíce kysané smetany
1 sušené droždí
120 g másla
100 g cukru (pro slanou verzi jenom ½ KL)
1 žloutek
špetka soli (pro slanou verzi ½ KL)
Na dokončení:
moučkový cukr
(pro slanou verzi sezamová semínka, 1 vejce, sůl)
Do misy dáme múky, mlieko, smotanu, roztopené maslo, cukor (podľa verzie), soľ (podľa verzie) a žĺtok. Dobre vymiesime a necháme asi 40 min kysnúť.Potom cesto zľahka premiesime a vyvaľkáme na 1,5 cm hrubý obdĺžnik. Nakrájame na štvorce asi 5x5 cm.
Uložíme na plech.Pre slanú verziu potrieme osoleným vajcom a posypeme sezamom. Sladkú verziu nepotierame ničím.
Pečieme na 180°C.Ešte horúce pagáčiky v sladkej verzii posypeme práškovým cukrom. Slanú verziu neupravujeme ničím.
Recept je z knihy Najlepšie jedlá, kde bola len slaná verzia. Ja som potrebovala pagáčiky v sladkej verzii, tak som si recept upravila podľa svojej potreby.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 12.04.2019 18:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz