120 g mléčné čokolády (dle potřeby i víc)
Na náplň:
50 g smetany na šlehání
15 g medu (dle vlastní chuti)
20 g strouhaného kokosu
50 g mléčné čokolády
8 g másla
Na náplň svaříme smetanu s medem, odstavíme, vmícháme kokos a přidáme na menší kousky nalámanou čokoládu. Směs mícháme až do úplného rozpuštění čokolády a necháme zchladnout.Do vychladlé náplně vešleháme nebo vmícháme změklé máslo.Mléčnou čokoládu nalámeme nebo nasekáme na menší kousky. Větší polovinu rozehřejeme buď v nějakém menším temperovacím elektrickém přístroji, nebo v kastrůlku s dvojitým pláštěm, kam se vlévá voda. Nebo pak v nerez misce, těsně položené na rendlíku s vodou.Miska by měla být nad hladinou a čokoláda se bude rozehřívat pouze nad párou. Musíme dávat pozor, aby se do čokolády nedostala ani kapka vody.Čokoládu rozehřejeme maximálně na 45°C, odstavíme a po částech vmícháme zbytek čokolády. Tím čokoládu temperujeme, použijeme ji při teplotě 30°C.Silikonovou formu na čokoládu ve tvaru zajíčků za pomocí štětce v tenké vrstvě vymažeme rozpuštěnou čokoládou, dáme do chladu.Po ztuhnutí ještě jednou zopakujeme. Opět dáme do chladu, pak přidáme náplň a opět dáme ztuhnout.Pak ještě shora čokoládou zajíčky uzavřeme a dáme na několik hodin důkladně ztuhnout.Zajíčky opatrně z formy vyloupneme.
Množství surovin se bude lišit podle velikosti formy. Z tohoto množství jsem měla 10 ks zajíčků střední velikosti.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 13.04.2019 17:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz