Korpus:
250 g hladké mouky
250 g cukru krystalu
4 ks vajec
1 kompot - broskve
1/2 prášku do pečiva
10 lžic oleje
10 lžic vody
Krém:
1 33% šlehačka
1 ztužovač šlehačky
2 zakysané smetany
100 g cukru krystalu
Poleva:
šťáva z kompotu
1 vanilkový puding
1 lžíce cukru moučka
Do mísy dáme 4 celá vajíčka, cukr a ušleháme. Do směsi přidáme mouku, smíchanou s práškem do pečiva a smícháme. Přidáme olej, vodu a dáme péct na vymazaný plech na 180 stupňů, cca 20 minut.Do vedlejší mísy uděláme krém. Do šlehačky přidáme ztužovač a ušleháme, přidáme cukr a zakysané smetany.Vrhneme se na polevu, která musí trochu vychladnout, než ji budeme dávat na řezy. Do hrnce nalijeme šťávu z kompotu, naředíme vodou, aby směs dávala 0,5 litru a přidáme puding s cukrem. Vaříme do zhoustnutí.Upečený korpus potřeme rovnoměrně krémem a naskládáme broskve na měsíčky. Celé řezy polijeme vlažnou polevou a dáme do chladu.
Řezy jsou nejlepší druhý den a kdo má rád více ovoce, kupte si radši 2 kompoty, protože broskve nevystačí, chcete-li je dávat blízko sebe.
Autor: Kolbabka (Kateřina Kolbabová) | |
Datum vložení: 13.04.2019 19:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz