2 vejce
120 g krupicového cukru
200 g hladké mouky
půl kypřícího prášku
3 lžíce slunečnicového oleje
200 g (půl balení) špenátového protlaku
malá špetka soli
hrst nasekaných vlašských ořechů
Krém:
1 šlehačku
1 zakysanou smetanu
1 vanilkový cukr
Koupený balíček špenátového protlaku rozsekneme na poloviny a jednu necháme povolit, druhou můžeme uchovat v mrazáku na další použití. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, přidáme olej a prosetou mouku, smíchanou s kypřícím práškem.Přidáme povolený špenát, ze kterého jsme opatrně slili vodu a spolu s oříšky metličkou vše promícháme. Nalijeme do koláčové formy ( silikonovou nemusíme vymazávat, jiné ano) a pečeme v předem rozehřáté troubě na 180° C asi 15 minut ( podle vlastní trouby). Ušleháme šlehačku a smícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem.Necháme úplně vychladnout, potřeme krémem nebo mascarpone se šlehačkou a dozdobíme dle fantazie.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 18.04.2019 23:16 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz