Směs:
1 smetana ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany
80 ml bílého jogurtu
cca 300-400 g jahod
5 lžic cukru moučka
Poleva:
cca 3-4 čokolády na vaření
Jahody rozmixujeme ručním mixérem.Smetanu vyšleháme do tuha a přidáme do rozmixovaných jahod. Přimícháme cukr moučku, přidáme jogurt a zakysanou smetanu. Dobře přešleháme, aby se všechno spojilo a dáme do formiček na nanuky.Vložíme do mrazáku minimálně na 5 hodin, ale klidně i na delší dobu. Já jsem pokračovala až druhý den.Nad parou rozpustíme čokoládu, můžeme přidat trochu másla a do polevy namáčíme nanuky vyndané z formiček. Poté je vrátíme zpět do mrazáku.
Můžete zkusit i s jiným ovocem, např. malinami, ostružinami, rybízem, kiwi, meruňkami atd.
Autor: e.coli | |
Datum vložení: 19.05.2019 13:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz