Tykvová/cuketová vrstva:
200 g tykve nebo cukety
500 ml mléka
100 g krystalového cukru
40 g Zlatého klasu
1 lžička skořice
Jogurtovo-ricottová vrstva:
250 g ricotty
200 ml jogurtu
1 vanilkový cukr
Posýpka:
2 lžíce ovesných vloček
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce sekaných ořechů
(můžeme použít různá semínka, ořechy dle chuti, nebo müsli)
Tekvicu (cuketu) nakrájame na kocky, podlejeme 1 lyžicou vody a dusíme 5 minút. Potom rozmixujeme.Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý krém (varí sa krátko, dodržať návod). Pridáme škoricu a rozmixovanú tekvicu (cuketu). Spolu ešte 5 minút povaríme.Ricottu zmiešame s jogurtom a vanilkovým cukrom.Do pohárov striedame vrstvu tekvicového krému s vrstvou jogurtu do vyčerpania surovín.Vločky a semená nasucho krátko opražíme, kým nezačnú voňať a posypeme poháre. Poháre dáme do chladničky dobre vychladnúť, až potom konzumujeme.
Pokiaľ použijeme cuketu, vyberieme skutočne mladučkú, do 15 cm, nie väčšiu.
Ak použijeme müsli, nepražíme ho.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 22.05.2019 16:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady