210 g mouky pol.
100 g másla
75 g cukru
1 žloutek
¼ prášku do pečiva
Náplň:
500 g jahod
jahodový džem
Sníh:
4 bílky
90 g cukru
1 citronový cukr
Jahody opláchneme, necháme okapat a několikrát překrojíme.
Cukr s bílky ušleháme v tuhý sníh.Smícháme mouku s práškem, přidáme ostatní ingredience a zpracujeme, jako by jsme dělali drobenku.
Vysypeme do formy vyložené pečícím papírem, urovnáme a dnem nějaké skleničky lehce udusáme.
Pečeme při 170 C° do růžova.Vychladlý korpus potřeme kvalitním jahodovým džemem, navršíme pokrájené jahody, sníh a dáme ještě péct, dokud sníh nezezlátne.Hotový necháme chvíli zchladnout a krájíme na kostky.
Je to chuťově výborná buchta, která se dá dělat s jakýmkoliv ovocem. Dělávám i s černým rybízem a borůvkami. Nikdy nezklame.
Autor: medanek (Nina Taylor) | |
Datum vložení: 24.05.2019 11:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz