Korpus:
4 vejce
16 dkg cukru
1 prášek do pečiva
16 dkg polohrubé mouky
Krém:
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
2 zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
Dále:
mandarinkový a broskvový kompot
Želé:
šťáva z kompotu
4 lžíce cukru
2 balíčky vanilkového pudinku
---
olej na vymazání plechu
hrubá mouka a vysypání plechu
Do jedné misky dáme vejce a cukr a do druhé mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, pomalu za stálého míchání přisypeme mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto.Nalijeme těsto na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 170 stupňů cca 15 minut.Šťávu z kompotu slijeme do odměrky a ovoce necháme na cedníku okapat. Ovoce nakrájíme na drobné kousky
a šťávu dolijeme do množství 0,6 l vodou.Po upečení korpusu a jeho zchladnutí připravíme krém. Ušleháme šlehačku a do skoro vyšlehané šlehačky zašleháme ztužovač. Přidáme zakysané smetany s cukrem a chvilku prošleháme. Krém hned rozetřeme na korpus, poklademe nakrájenými mandarinkami a broskvemi.Šťávu dolitou vodou nalijeme do hrnce, přidáme vanilkové pudinky a cukr a dobře rozmícháme. Uvaříme jako klasický pudink do zhoustnutí a ještě horké nalijeme na krém s ovocem. Opatrně rozetřeme a necháme zchladnout. Potom dáme ztuhnout do lednice aspoň na 5 hodin. Nakrájíme na řezy.
Autor: Martina D. | |
Datum vložení: 05.06.2019 21:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz