500 ml plnotučného mléka
200 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
2 lžíce oleje
1 špetka soli
třešně (podle chuti a potřeby)
tuk a polohrubá mouka na přichystání formy
Do vysoké misky nalijeme mléko, přidáme vejce, olej, mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl a zamícháme. Rozšleháme mixerem, aby bylo těstíčko hladké. Necháme ho nejméně 1 hodinu odpočinout. Čím déle, tím lépe.Třešně omyjeme, do tácku dáme papírové utěrky, vysypeme na ně třešně a necháme oschnout.Formu dlouhou asi 35 cm a širokou 30 cm vymažeme silně tukem, vysypeme polohrubou moukou a nalijeme do ní těsto. Poklademe třešněmi a dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C do zlatova, asi 45 minut, podle toho, jak nám peče trouba.
Bublanina je obyčejná, ale naše oblíbená.
![]() |
Autor: Jaromira18 (Jaromíra Pilcová) |
![]() |
Datum vložení: 07.06.2019 21:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady