1 ½ balení máslových sušenek (300 g)
750 g tvarohu
250 g zakysané smetany
1 smetana 33%
1 mandlový cukr
cukr dle chuti
100 g kvalitní hořké čokolády
1/3 plechovky karamelového mléka
2 kaki
1 ½ dortového ztužovače Dr. Oetker
1 dortové želé Dr. Oetker
Dále:
1 kaki
čokoládové tyčinky
kousek máty
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, kaki oloupeme a nakrájíme na plátky a šlehačku ušleháme.Tvaroh, zakysanou smetanu a cukry vyšleháme v robotu do hladkého krému, přidáme dortový ztužovač, (připravený dle návodu na obale) a opět vyšleháme.
Směs rozdělíme na dvě části.Mezi tím po lžících přidáváme karamelizované mléko do šlehačky a opatrně mícháme, než se vše spojí.
Do jedné části krému přidáme částečně vychladlou čokoládu a do druhé karamelizovanou šlehačku.Dno formy vyskládáme sušenkami, potřeme po celé ploše čokoládovým krémem, vyskládáme plátky kaki a opět potřeme čokokrémem.
Další vrstva budou opět sušenky a na ně navršíme šlehačkový krém. Zakončíme třetí vrstvou sušenek a dáme do lednice na pár hodin (nejlépe přes noc) ztuhnout.Druhý den připravíme želé podle návodu na obale, koláč přelijeme a necháme v lednici ztuhnout (stačí 1-2 hodiny)Servírujeme nakrájené na kostky a libovolně zdobené.
Autor: medanek (Nina Taylor) | |
Datum vložení: 12.06.2019 14:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz