TopRecepty.cz

Tvarohový koláč z bílé čokolády


Tvarohový koláč z bílé čokolády

Suroviny

Korpus:
200 g máslových sušenek
60-100 g másla
Náplň:
200 g bílé čokolády (dala jsem 2×100 g)
500 g měkkého tvarohu
200 g zakysané smetany
250 g čerstvých malin
50 g želatinového ztužovače Dr. Oetker

Postup

Sušenky rozdrtíme pomocí válečku. Drobky smícháme s rozpuštěným máslem a namačkáme na dno formy o průměru 20 cm (já měla 23 cm). Necháme 15 minut chladit.Do vodní lázně dáme misku s bílou čokoládou. Necháme rozpustit. Misku sundáme z ohně a necháme 10 minut zchladnout. Do mísy přidáme oba tvarohy, zakysanou smetanu a vše vyšleháme na hladký krém. Ještě připravíme želatinu. Celý obsah smícháme s 100 ml vlažné vody a metličkou šleháme 1/2 minuty. Želatinu přidáme do krému. Přidáme maliny tak, aby se trochu rozmačkaly a dodaly krému růžovou barvu.Pomocí lžíce přendáme krém na sušenkový korpus, lehce uhladíme. Dáme alespoň na 4 hodiny do ledničky ztuhnout.Před podáváním koláč můžeme ještě ozdobit dle vlastní fantazie.

autor Autor: MiskaM (Monika Červencová)
Datum vložení Datum vložení: 12.06.2019 18:22

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz