150 g odpeckovaných třešní
150 g oloupané rebarbory
100 ml vody
50 g cukru krupice (dle potřeby)
1 vanilkový cukr
250 g tvarohu z vaničky
100 g smetany na šlehání
Rebarboru nakrájíme na plátky, přidáme třešně, vodu, cukr a vanilkový cukr. Za občasného promíchání necháme krátce povařit - rozvařit.Odstavíme a necháme důkladně vychladit. Pak smícháme s tvarohem a ušlehanou smetanou. Nemusí být ani moc tuhá.Směs dáme do strojku a připravíme zmrzlinu.
Všechny potřebné složky na zmrzlinu je důležité mít řádně vychlazené. Mám zmrzlinovač s namrazovací nádobou. Cukr dáme dle vlastní chuti. Někdy se stane, že se zmrzlina neudělá moc tuhá, tak ji přendáme do uzavíratelné dózy a vložíme na cca hodinku do mrazničky. Pak promícháme vidličkou.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 14.06.2019 07:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz