300 g vypeckovaných třešní
100 ml vody
50 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
20 g jemně strouhaného kokosu
40 g hořké čokolády
1 lžíce tuzemáku
125 g tvarohu
100 g smetany na šlehání
Třešně rozmačkáme, přidáme vodu, cukr (přidáme podle potřeby), vanilkový cukr, kokos a povaříme. Ke konci přidáme na kousky nalámanou čokoládu, necháme ji rozpustit a odstavíme. Pak přidáme necelou lžíci tuzemáku, ale můžeme ho vynechat. Hmotu necháme důkladně vychladit.Vychlazenou ovocnou směs smícháme s tvarohem a následně s ušlehanou smetanou.Zmrzlinu vyrobíme ve strojku dle návodu daného přístroje.
Všechny potřebné složky na zmrzlinu je důležité mít řádně vychlazené. Mám zmrzlinovač s namrazovací nádobou, je to příslušenství k robotu Bosch.
Cukr dáme dle vlastní chuti, tuzemák můžeme vynechat. Pokud ho dáme, tak stačí malinko, jinak bude zmrzlina špatně tuhnout.
Ovocnou směs můžeme po uvaření rozmixovat.
Někdy se stane, že strojek nezvládne udělat zmrzlinu moc tuhou, tak ji přendáme do uzavíratelné dózy a vložíme na cca hodinku do mrazničky. Pak ji důkladně promícháme vidličkou.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 15.06.2019 19:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz