300 g vypeckovaných třešní
130 g oloupané rebarbory
2 plátky z bio citronu
50 g krupicového cukru
1/2 vanilkového cukru
350 g vody
1/2 lžíce tuzemáku
Třešně, rebarboru nakrájenou na plátky, 2 plátky oloupaného citronu, cukr a vanilkový cukr zalijeme vodou a vše za občasného promíchání povaříme.Odstavíme, rozmixujeme a propasírujeme přes řidší síto. Tím se zbavíme zbytku slupek. Pak přidáme tuzemák, promícháme a necháme opravdu důkladně vychladit.Směs vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku, postupujeme dle návodu daného přístroje.
Někdy se stane, že strojek nezvládne udělat zmrzlinu moc tuhou, tak ji přendáme do uzavíratelné dózy a vložíme na cca hodinku do mrazničky. Pak ji důkladně promícháme vidličkou.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 16.06.2019 20:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz