500 g tvaroh ve vaničce
1 malý jogurt s broskvema
1 šlehačka v prášku DrOetker
150 ml broskvové šťávy z broskví
umělé sladidlo
citronka
broskve na proložení
piškoty
trošku broskvové šťávy
červené víno
dortová želatina Vitana
Tvaroh ušleháme s jogurtem, šlehačkou a broskvovou šťávou. Dochutíme sladidlem a citronkou. Do misky si nalijeme trochu vína a šťávy z broskví a namáčíme piškoty, kterými vyložíme dno misky nebo poháru. Navrstvíme tvarohový krém, proložíme nakrájenýma broskvema a dáme další vrstvu krému. Poklademe namočenýma piškotama a "zavíčkujeme" podle návodu připravenou želatinou. Místo vody použijeme červené víno, které trochu dosladíme.
Dortová želatina z Vitany se připravuje krátkým povařením. Asi za 5 minut během chladnutí začne želírovat a hned jí musíte použít. Když jsem přelila, tak jsem sbírala ztuhlé kousky. Výborně se s ní pracuje.
Autor: aja.g (Alena) | |
Datum vložení: 17.07.2009 19:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz