Smetana:
500 ml 33% smetany
100 g cukru krupice
1 vanilkový lusk (nebo vanilkový cukr)
2 plátky želatiny (dle typu)
Omáčka:
400 ml červeného vína
citronová šťáva
1 plátek želatiny (dle typu)
300 g malin
Želatinu namočíme do vody a necháme chvíli nabobtnat.Do hrnce nalijeme smetanu a přidáme polovinu množství cukru.Přidáme vanilkový cukr, popř. vanilkový lusk (rozřízneme na půl, vyškrábeme z něj obsah a celé to dáme do hrnce i s luskem).Za stálého míchání přivedeme k varu.Jakmile se bude smetana vařit, odstavíme z ohně, vyjmeme vanilkový lusk a do smetany vložíme vymačkanou želatinu. Trochu želatiny necháme pro přidání do omáčky.Poté obsah rozdělíme do sklenic/misek a dáme vychladit.Malinová omáčka: Do hrnce nalijeme víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme maliny s citronovou šťávou a druhou polovinou cukru, až vznikne omáčka. Vmícháme zbytek želatiny.Vychladlou omáčku nalijeme na každou porci ztuhlé smetany a dáme přes noc vychladit do ledničky.Servírujeme za studena, ozdobit můžeme lístkem máty a trochou šlehačky.
Autor: Thomassss (Tomáš Hudeček) | |
Datum vložení: 17.06.2019 20:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz