1 šlehačka 31%
2 žloutky
70 g moučkového cukru
4 lžíce drobně nakrájených jahod
Nejdříve ušleháme šlehačku do tuha. Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny, vmícháme rozmačkané jahody i se šťávou a krátce prošleháme.Opatrně vmícháme do pěny ušlehanou šlehačku a nalijeme do nižší formy široké asi 12 cm, dlouhé 24 cm a dáme do mrazáku zmrznout na 3 a půl hodiny. Zmrzlinu promícháme a ihned podáváme.Místo jahod můžeme dát borůvky, ananas, angrešt, rybíz, nebo cokoliv, jakou chceme mít chuť.
Autor: Jaromira18 (Jaromíra Pilcová) | |
Datum vložení: 19.06.2019 17:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz