200 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
2 žloutky
17-21 g čerstvého droždí
280 g mléka
4-5 rovných lžic cukru
1 špetka soli
40 g rozpuštěného sádla
citronová kůra
1 lžíce citronové šťávy
ovoce (např. jahody)
sádlo na vymazání plechu
moučkový cukr na povrch
Ve vlažném mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme volnější těsto, které v míse necháme 30-40 minut kynout.Vykynuté těsto vyškrábneme na sádlem vymazaný plech (cca 30-35x25 cm), lžící namočenou ve vodě ho tam roztáhneme a necháme kynout.
Než těsto vykyne, poklademe ho ovocem.Vykynutou bublaninu upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 35 minut.
Po vychlazení nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 22.06.2019 16:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz