300 ml kefíru
150 ml oleje
10 g čerstvého droždí
2-3 lžíce cukru
1/2 rovné lžičky soli
500-520 g hladké mouky
Postup je velice jednoduchý – v kefíru s cukrem rozmíchat droždí, přidat zbytek surovin, uhníst těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložit kynout na 12-18 hodin do lednice.Hotové těsto jen vytáhneme, propracujeme a můžeme tvarovat – koláčky s náplní, koláče přes celý plech, sladké taštičky s ovocnou náplní hřebeny a spoustu dalšího.
Těsto je příjemně tvárné a na ruce nějak nelepí.Těsto jde samozřejmě připravit i klasicky a nechat kynout asi 60 minut, jen bych pak zvýšila množství droždí (z 10 g na 15-20 g).
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/nocni-testo-na-sladke-p...
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 27.06.2019 08:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz