Třešňový pudink:
3 kg vypeckovaných třešní
2-2,5 ks vanilkového pudinku
cukr dle chuti, sladkosti třešní
500 ml vody
Dále:
cukrářské nebo dětské piškoty
olej na vytření pekáče
šlehačka (zmrzlina, zakysaná smetana)
Vypeckované třešně nasypeme do hrnce, přilijeme cca 300 ml vody, osladíme dle chuti a sladkosti třešní a přivedeme k varu. Ve zbylé vodě (200 ml) rozmícháme pudinky (klasické práškové), které za stálého míchání vlijeme k třešním a necháme krátce provařit jako klasický pudink.Větší vyšší pekáč vymažeme mírně olejem, aby se z něj řezy později dobře vyndávaly, na dno naskládáme cukrářské nebo dětské piškoty (já použil obojí), na ně naneseme naběračkou vrstvu třešňového pudinku, kterou rovnoměrně rozetřeme, poté opět dáme vrstvu piškotů a takto pokračujeme, dokud nedojde pudink.Řezy dáme do chladna ztuhnout a proležet (nejlépe přes noc). Poté krájíme na porce, které před podáváním dozdobíme kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo vanilkové zmrzliny. Zbylé řezy uchováváme v chladnu.
Řezy jsou velmi jednoduché, osvěžující a časově nenáročné, pokud vám někdo pomůže s vypeckováním třešní :-) . Můžeme je udělat místo do velkého pekáče třeba do plastových misek na uskladnění potravin, případně do dortové formy, kdy bude stačit množství z 1,5 - 2 kg třešní. Nechceme-li tak velké množství, postačí snížit množství surovin na polovinu, ale určitě budete brzy dělat další várku :-)
Řezy můžeme udělat i tak, že upečeme piškotový korpus, který rozkrojíme a mezi vrstvy piškotu rozdělíme třešňový pudink. Piškot můžeme pokapat třešňovým likérem nebo vaječným koňakem...
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 29.06.2019 08:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz