3 balení piškotů
3 kelímky zakysané smetany
1 kelímek smetany ke šlehání
4 vanilkové cukry
jahody (případně jiné ovoce)
dortové želé (nemusí být)
Ušleháme šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu a vanilkové cukry.Dortovou formu vyložíme folií a naskládáme vrstvu piškotů, ovoce a šlehačkového krému. Vrstvy střídáme, dokud nespotřebujeme suroviny. Pokud končíme piškoty, pokapeme je šťávou z kompotu nebo rumem, ať zvláční.
Pokud končíme ovocem nebo krémem, použijeme dortové želé.Dáme do chladničky min. na 2 hodiny, nejlépe však přes noc ztuhnout.
Zdroj: Piškotová kuchařka Opavia
Autor: Irule (Irena) | |
Datum vložení: 12.07.2019 13:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz