200 g bílého smetanového jogurtu
1 vejce
1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
1-2 lžíce cukru
1 lžíce rumu
1 rovná lžička jedlé sody
1 vanilkový cukr (nebo aroma)
citronová kůra
sůl
olej na smažení
povidla
rum na zředění
cukr a skořice (podle chuti)
Jogurt smícháme s vejcem a cukrem. Přidáme mouku a zbytek surovin. Vymícháme hladké vláčné těsto a necháme chvilku odpočinout.Mezitím připravíme povidla a sáček na plnění s delší rovnou špičkou. Můžeme použít jednorázový sáček. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje.Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje.Lžíci odebíráme kousky těsta a vkládáme do oleje. Po chvilce, když se zespodu zatáhnou, otočíme je a ony se nafouknou pěkně do kulata. Jsou tak lehké, že se otáčejí samy.Smažíme je pozvolna dozlatova.Hotové odkládáme na papírový ubrousek a necháme malou chvíli vychladnout, nesmí být studené.Sáček naplníme povidly. Každou koblihu napíchneme špičkou a naplníme. Pak stačí už jen pocukrovat.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 13.07.2019 14:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz