1) Jablkové krajíčky (Praktická žena 1991):
krajíčky bílé veky
máslo
asi 4 jablka
200 g plátkového sýra
sekaná ořechová jádra nebo citron a klikvový či brusinkový kompot
2) Obalovaná veka:
1 veka
1-2 tvarohy
moučkový cukr
mléko
strouhanka
olej na smažení
3) Obalované sladkosti:
starší domácí pečivo
marmeláda
vejce
strouhanka
cukr moučka
olej
4) Ovocný sendvič:
toustový chléb
plátky různého ovoce
máslo
ovoce
med
5) Ovocný toust - pro dětské pohoštění (1 porce):
1 krajíček toastového chleba
50 g Lučiny
1 lžička medu
čerstvé ovoce (jablko, meloun, jahody)
JABLKOVÉ KRAJÍČKY (Praktická žena 1991):
Krajíčky veky potřeme máslem, obložíme tenkými plátky jádřinců zbavených jablek, která přikryjeme plátečky sýra a zapečeme. Když se sýr začne rozpouštět, posypeme krajíčky usekanými ořechovými jádry nebo je ozdobíme plátečky kůry zbaveného citronu a lžičkou kompotu.OBALOVANÁ VEKA:
Tvaroh s cukrem smícháme a našleháme tak, aby se dal mazat na plátky veky. Dva plátky vždy spojíme namazanou stranou k sobě, namočíme do mléka a obalíme ve strouhance. Smažíme na mírném ohni dorůžova.
Tohle jsem nezkoušela, přidávám jen jako možnost.OBALOVANÉ SLADKOSTI:
Ztvrdne-li nám např. vánočka, mazanec, vdolky nebo jiné pečivo, nakrájíme je na plátky silné půl až jeden cm, potřeme marmeládou, přilepíme k sobě, obalíme ve vejci a strouhance jako řízek a osmažíme. Silně pocukrujeme z obou stran moučkovým cukrem a podáváme k čaji nebo ke kávě.OVOCNÝ SENDVIČ:
Základem je ovocné pěnové máslo: 40 % másla, 40 % ovoce (jahod, meruněk, višní, jablek, banánů, borůvek, malin...) a 20 % medu. Vše důkladně vyšleháme do pěny a dáme vychladit do chladničky. Natíráme na plátky toustového chleba a vždy mezi dva vložíme plátek jiného ovoce (ananasu, jablka, hrušky, melounu a pod.) Vhodné jako snídaně nebo k odpolednímu čaji.OVOCNÝ TOUST - pro dětské pohoštění:
Toastový chléb opečeme, potřeme Lučinou, pokapeme medem a ozdobíme kousky ovoce.
Recepty jsou hlavně pro dětské mlsounky, ale oni si dospěláci také rádi smlsnou. No a v tom horku je to méně náročné, než pečení. Přeji dobrou chuť!
Autor: MamlajdaD (Anna) | |
Datum vložení: 30.07.2019 20:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz