Těsto:
280 g špaldové mouky
špetka soli
250 g másla + na potření trubiček
2 žloutky
120 ml kefíru
1 vejce na potření
Krém:
400 g žervé
200 ml smetany ke šlehání
4-5 lžic hustého borůvkového džemu
moučkový cukr na posypání
Mouku se solí vysypeme do mísy, přidáme povolené máslo, žloutky a kefír a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici, nejlépe přes noc (pokud chceme pracovat s těstem hned, tak postačí 2 hodiny).Kovové trubičky potřeme máslem. Těsto vyválíme na plát a rozkrájíme ho na široké proužky cca 2,5 - 3 cm. Namotáme je na kovové trubičky, tak aby se pruhy překrývaly.Rozložíme je na plech s pečícím fólií nebo papírem, potřeme je vejcem a pečeme v troubě na 180°C . Poté je necháme zchladnout a sundáme.Žervé vyšleháme se smetanou na hladký krém a vmícháme do něj džem. Hotový krém nastříkáme z obou stran do vychladlých korpusů.
Zdroj: časopis retro
Mouku jsem dala špaldovou místo klasické hladké.
Autor: MiskaM (Monika Červencová) | |
Datum vložení: 31.07.2019 18:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz