listové těsto (nebo plundrové)
broskve (mimo sezónu lze i kompotované)
skořice mletá
vejce
skořicový cukr (nebo vanilkový)
moučkový cukr (nemusí být)
Broskve oloupeme, přepůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme je na menší kousky. Pokud slupka pevně drží, tak broskve blanšírujeme. Ponoříme je do vařící vody, ihned vyjmeme a zchladíme ve vodě studené.Listové nebo plundrové těsto rozválíme na pomoučněném válu na slabší plát, který pokrájíme na čtverce cca 10x10 cm.Okraje slabě potřeme rozšlehaným vejcem, na pomyslnou jednu polovinu čtverce posadíme na menší kusy trochu pokrájených oloupaných broskví, které maličko ochutíme mletou skořicí, a přes které přeložíme druhou část těsta.Kapsičky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, zlehka potřeme vejcem a posypeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem.Plech vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme dozlatova.
Recept není převratným objevem, zato je velmi rychlý, prudce jedlý a navíc máme většinou vše potřebné doma po ruce. Před podáváním můžeme zlehka pocukrovat moučkovým cukrem.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 03.08.2019 20:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz