350 g jemně mletých ovesných vloček
1 lžíce cukru
35 g droždí
500-700 ml mléka nebo vody
1/2 lžičky soli
100 g sójové mouky hladké
1 vejce
ovoce
Mleté ovesné vločky dáme do mísy. V předepsaném množství teplého mléka nebo vody rozkvedláme droždí, vejce, sójovou mouku a přidáme cukr a sůl. Tekutinu metlou zpracujeme s připravenými vločkami na řidší těsto. Je-li těsto stále ještě husté, je možné přidat další mléko nebo vodu.Těsto necháme asi půl hodiny bobtnat a kynout. Pak je rozetřeme na vymazaný, ale nevysypaný plech a necháme ještě asi 10 minut vykynout. Povrch poté poklademe čerstvým nebo okapaným ovocem. Dobře chutná například kombinace na kostičky nakrájených neloupaných jablek a vinných hroznů.Koláč pečeme zvolna při teplotě 150-160 st.C asi 40 minut.
Můj tip: Povrch můžeme posypat kokosovou moučkou smíchanou s třtinovým cukrem, množství cukru dáme podle vlastního uvážení, nebo použijeme sladidlo.
Autor: MamlajdaD (Anna) | |
Datum vložení: 11.08.2019 19:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz