400 g oloupaných jablek bez jadřinců
1-2 citrony
500 ml vody (na pudink)
70-100 g cukru krupice (podle chuti)
1 vanilkový cukr
20 g vanilkového pudinkového prášku
Jablka nakrájíme na menší kousky a dáme do rendlíku. Přidáme šťávu z půlky citronu a malinko vody, asi 3 lžíce. Jablka za občasného promíchání úplně rozdusíme - na kaši. Pokud je třeba, přidáme opět malinko vody. Záleží na šťavnatosti jablek. Podušená jablka rozmixujeme.Běžným způsobem uvaříme pudink. Větší část vody přivedeme k varu a za stálého míchání vlijeme menší díl vody s rozmíchaným pudinkovým práškem, přidáme cukr a vanilkový cukr. Necháme zhruba 2 minuty provařit.Jablečnou směs vmícháme do pudinku, ještě dochutíme citronovou šťávou a případně, pokud je třeba, můžeme dosladit. Směs necháme za občasného promíchání zchladnout, nejlépe ve studené vodní lázni.Pak vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku a necháme zmrazit, trvá to zhruba 40 minut. Kdo má strojek s menší nádobou, musí množství ingrediencí snížit.Tuto směs můžeme použít i na nanuky. Naplníme tvořítka a necháme důkladně zmrazit.
Zdroj receptu: Starší sešitová kuchařka.
Tato jednoduchá zmrzlina mě překvapila svou konzistencí i chutí.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 14.08.2019 21:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz