300 g dužiny vodního melounu
15-20 g cukrového sirupu (podle chuti)
citronová šťáva (podle chuti)
Pokud nemáme, tak cukrový sirup připravíme tak, že krátce svaříme stejné množství vody a cukru a necháme vychladit. Můžeme připravit sirupu více, např. z 300 ml vody a 300 g cukru krupice a sirup budeme mít v chladničce vždy k dispozici. Sladí se s ním i studené nápoje.Dužinu vodního melounu nakrájíme na menší kousky a pokud nemáme meloun bezsemenný, tak odstraníme semena.Rozmixujeme, lze použít sekáček potravin. Přidáme cukrový sirup a trochu citronové šťávy, vše podle chuti. Některý meloun je sladší, jiný méně.Rozmixovaný meloun dáme do nižší dózy s víkem a vložíme do mrazničky. Je lepší mrazit nižší vrstvu. Zhruba co 45 minut směs promícháme a opět vložíme do mrazničky. Ze začátku stačí na míchání třeba lžíce, ale později promícháváme vidličkou. Snažíme se ale nechat ledové krystaly trochu hrubší, nerozbíjíme je úplně najemno. Celková doba přípravy je kolem 4,5-5 hodin.Granitu podáváme v menším hrníčku, je to úžasné letní osvěžení.
Granity se nedají připravovat v běžných zmrzlinovačích, vyznačují se hrubozrnnými ledovými krystaly.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 15.08.2019 21:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz