2 vejce
2 hrnky hladké mouky
3/4 hrnku moučkového cukru
1 prášek do pečiva
2 PL mleté skořice
3-4 PL kakaa
1 PL perníkového koření
troška vanilkového cukru (nemusí být)
1 kelímek jogurtu
3/4 hrnku oleje
Do mísy dejte mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a perníkové koření. Všechny sypké ingredience promíchejte.Přidejte vejce, olej a jogurt a promíchejte metličkou.Vymažte pečící formu, já jsem použila kulatou s průměrem 19 cm, forma ale může být i o něco větší (čím větší, tím nižší buchta), ale také můžete použít obyčejný pekáček. Těsto by mělo být tak do půlky formy.Polovinu těsta z mísy nalijte na jednu stranu formy. Do druhé poloviny těsta přidejte kakao. Přilijte do formy z druhé strany než světlé těsto. Nevadí, když se těsta budou překrývat. Můžete klidně udělat to, že světlé těsto rozlijete po celé ploše formy a kakaové těsto nalijete na něj.Pečte 30 minut v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia. Buchtu posypejte cukrem a můžete podávat.
Zda-li je těsto upečené, otestujte klasicky špejlí. Buchta je vláčná, ale pokud chcete, můžete na ni připravit krém (rozpuštěná hořká čokoláda + jogurt/tvaroh + lžička skořice + cukr a zředit můžete trochou mléka nebo nechat husté, to je na vás. Krém pak natřete na buchtu. Zajímavý by byl i dvojbarevný krém- na jedné půlce jen jogurt s cukrem a skořicí a na druhé čokoládová varianta. Fantazii se meze nekladou).
Autor: Nlala | |
Datum vložení: 07.09.2019 17:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz