180-190 g vody
25 g zcela změklého másla
20 g cukru
vanilkový cukr
360 g hladké mouky
půl lžičky skořice nebo perníkového koření
4-5 lžiček kakaa
18 g čerstvého droždí
špetka soli
Na potření a posyp:
vejce
plátkové mandle
Ve vlažné vodě rozmícháme vanilkový cukr a droždí a necháme 15 minut odpočinout. Zatím si k ruce připravíme ostatní suroviny a v misce rozšleháme vajíčko na potření rohlíčků.Po 15 minutách do vody s droždím přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Ihned po uhnětení těsto na pomoučeném stole rozdělíme napůl a z každé poloviny uděláme velkou bulku. Obě bulky rozválíme do tvaru kruhu a každý z nich rozdělíme na 8 výsečí (celkem tedy 16).Z každého trojúhelníčku těsta smotáme rohlík. Cíp přitom popotahujeme směrem od sebe, aby bylo více návinů.Všechny rohlíky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií a necháme 15 minut odpočinout. Potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/12-15 minut). Podáváme sypané moučkovým cukrem.
Pečení je třeba hlídat. Hodně vypečené rohlíčky můžou být zároveň i vysušené.
Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/cerne-rohlicky-bleskove...
Vycházela jsem z perfektního receptu na slané Bleskové rohlíky od magdalenky :)
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 14.09.2019 09:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz