TopRecepty.cz

Kynuté povidlové frgály s drobenkou


Kynuté povidlové frgály s drobenkou

Suroviny

Těsto:
120 ml mléka
21 g čerstvého droždí (1/2 kostky)
40 g moučkového cukru
60 g másla
2 žloutky
350 g polohrubé mouky
1 špetka soli
Náplň:
povidla
Drobenka:
80 g másla
100 g krupicového cukru
100 g polohrubé mouky
Dále:
2 lžíce rumu
3 lžíce másla

Postup

Čerstvé droždí nadrobíme do mísy, zalijeme vlažným mlékem (ne horkým), přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek.Poté k němu přidáme zcela změklé máslo, přisypeme moučkový cukr a vše promícháme.Dále přidáme dva žloutky a nakonec mouku se solí.Těsto důkladně několik minut hněteme. Pokud bude třeba, ještě během hnětení podsypeme moukou.Vypracujeme nelepivé těsto, které dáme na teplé místo odpočinout, aby zdvojnásobilo svůj objem (kyne přibližně hodinu).Drobenka: ze změklého másla mouky a cukru umícháme drobenku.Vykynutý bochánek těsta rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou kulatou placku.Obě rovnoměrně pomažeme povidly a posypeme drobenkou.Troubu zapneme na 180 °C a během toho, co se zahřívá, necháme ještě koláče nakynout.Pečeme je zhruba 30-40 minut pěkně do zlatova.Okraje hotových, horkých koláčů potřeme rozehřátým máslem s rumem. Můžeme je tím pokapat po celé ploše.

Poznámka

Zdroj: Pinterest

autor Autor: MiskaM (Monika Červencová)
Datum vložení Datum vložení: 25.09.2019 19:29

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz