200 g očištěné dýně hokkaido
2 vejce
1 menší bio citron (kůra a šťáva)
125 g másla
130 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 hrst kandovaného ovoce
250 g polohrubé mouky (i více)
3/4 sáčku prášku do pečiva
Dále:
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání
Na povrch volitelně:
poleva
moučkový cukr
Koláčovou formu o průměru cca 30 cm a nebo dortovou formu o průměru cca 22 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Očištěnou dýni nahrubo nastrouháme nebo rozmixujeme v chopperu (drtiči) a dáme do mísy.Přidáme dvě vejce, jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z menšího citronu (lze použít i pomeranč), cukry, rozpuštěné máslo a kandované nebo sušené ovoce dle chuti. Vše dobře promícháme, přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem a opět dobře promícháme.Těsto nandáme do připravené koláčové nebo dortové formy, vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme 20-25 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.Po zchladnutí přelijeme polevou dle vlastní chuti a vlastního výběru (citronová, pomerančová, rumová, čokoládová...) a necháme ztuhnout nebo jen posypeme moučkovým cukrem.
Lze upéct i jako bábovku nebo muffiny.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 08.10.2019 06:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz